PeNgiKuT sEtiA..

Tuesday, November 11, 2014

MAIN-MAIN CINTA & JIKA AKU JATUH CINTA (JAJC)

PENGUMUMAN PENTING! 


Assalamualaikum pengunjung blog yang hana sayangi, maaf sebab dah lama xupdate blog. Hana busy sejak masuk DEGREE ni, Tak sempat nk smbung cerita. Tapi, sedang cuba utk siapkan cerita2 yg tertangguh. Sebenarnya ada dua berita yang hana nak khabarkan di sini.

PERTAMA..  hana dah terbit novel KETIGA under IDEA KREATIF PUBLICATION. Novel ketiga Hana bertajuk MAIN-MAIN CINTA.


SINOPSIS :


Mulanya, sekadar main-main. Lama-lama, hati terasa lain. Memenuhi permintaan seorang sahabat untuk menundukkan player terhebat, akhirnya Shazia Thahirah terjerat.

Kata Qalsum Annur, Raed Zayaz a.k.a sepupunya dan juga merangkap bakal pensyarah ganti mereka adalah buaya darat yang harus diajar agar lebih menghargai wanita.

Tapi persoalannya, puas Shazia cari dari mana datang perwatakan buaya darat itu pada Raed Zayaz, namun tidak ditemui. Yang dia nampak hanyalah seorang lelaki Melayu-Arab yang selalu bikin dia hilang punca.

“Dr. Raed nak beli apa?”- Shazia
“Beli hati you, boleh tak macam tu?” – Raed

Mengenali Raed, banyak budi yang lelaki itu hulurkan. Terasa diri dijaga rapi bak puteri. Cumanya, Raed Zayaz itu sangat perahsia orangnya dan penuh kejutan.

“Kan I tak benarkan?” - Raed
“Dr. Raed bukan suami saya. Jadi, Dr. Raed tak ada hak nak arahkan saya macam tu.” - Shazia
“Jadi, beri I hak tu. Boleh kan? I nak jadi suami you. Bukan sebab I nakkan hak tu aje. Tapi, sebab I nak jaga you.”- Raed
“Untuk kali ke-6, I nak lamar you jadi isteri I.” - Raed

Terlalu banyak andaian muncul di benak Shazia. Benarkah apa yang Qalsum khabarkan padanya selama ini? Kalau benar, kenapa dia rasa seperti dia yang sedang dipermainkan?

Bila ditanya, jawapan Qalsum sangat mudah, semuanya kerana sebuah rancangan. Tapi, hati Shazia kata ada sesuatu yang aneh. Apa sebenarnya rancangan Qalsum? Dan benarkah lamarann Raed yang kononnya kali ke-6 itu bukan sekadar mainan?
 

HARGA :

RM25 (SEMENANJUNG)
RM28 (SABAH/SARAWAK)

_______________________________KEDUA.. Hana dan penulis Hash Aulia berhajat hendak menerbitkan mini novel LIMITED EDITION bertajuk DAN KERANA CINTA (DKC). InsyaAllah, dalam tahun hadapan mengikut perancangan. Nanti hana update balik. Dalam DKC, kami muatkan dua buah cerita. Untuk cerita Hana, Hana berkongsi idea dengan kawan Hana iaitu, Nafiz Nasir. So, cerita ni relate dgn dia. Tapi, jalan cerita adalah REKAAN SEMATA-MATA. 

Dua buah cerita yang Hana maksudkan iaitu :

1. JIKA AKU JATUH CINTA (Kapten Nafiz Nasir) - HANA EFRIENA 

2. KU PASRAHKAN HATIKU (Naj Ilham) - HASH AULIA


Sesiapa yg nak ikuti teaser ni, boleh request group fb. Tq.


3 comments:

  1. Kapten Nafiz handsome

    ReplyDelete
  2. Salam hana, mcmna boleh elly dpt kan novel " jika aku katuh cinta"


    Putri Elly

    ReplyDelete