PeNgiKuT sEtiA..

Thursday, May 26, 2016

PENGUMUMAN PENTING!!!

         Pre-Order 'Pemilik Hati'

PRINT ON DEMAMD. BAKI PRE-ORDER HANYA TINGGAL 140 Copies. X ADA CETAKAN KEDUA. BUKU AKAN MULA DIPOS JULY 2016. LAST PEMBAYARAN 3 JUNE 2016.

PM Hana di FB atau email pada:

FB: Hana Efriena
Email: he_dynamic@yahoo.com.my
Assalam, dgn ini saya rasmikan pembukaan order novel PEMILIK HATI. Dalam ni ada dua buah cerita iaitu GIVE AND TAKE dan MILIK TUAN DIKTATOR.

~SINOPSIS (PEMILIK HATI)~


GIVE AND TAKE

Firyad Qaiyum perlukan perkahwinan untuk elakkan diri daripada berkahwin dengan Elena, wanita yang terlalu obses pada dirinya. Manakala, Lufya Malika pula perlukan seorang bayi untuk membolehkan dia mewarisi harta peninggalan arwah neneknya. Bayi yang akan wujud daripada rahimnya sendiri. Itu pesan Nenda Malini.

Lantas, peluang yang ada serta-merta direbut. Lufya yang tamak. Firyad yang penuh dengan egois. Masing-masing perlukan perkahwinan untuk kepentingan diri sendiri.

Yad, you kata you tak nak kahwin dengan Elena kan? – Lufya Malika

Firyad angguk. Mengiyakan.

Kalau macam tu, you kahwin dengan I. – Lufya Malika

Firyad buntu. Bertambah celaru bila tiba-tiba Lufya buat permintaan itu pada waktu yang gawat. Pasti ada sesuatu yang mendesak Lufya.

Jujur dengan I. You masih ada agenda lain kan, Luf? – Firyad Qaiyum

Senang cerita perkahwinan ni macam give and take sebab I perlukan anak untuk dapatkan harta Nenda Malini. – Lufya Malika

Dan andai saja cadangan Lufya itu diterima, bernarkah perkahwinan mereka semata-mata untuk memenuhi keinginan kedua-dua belah pihak? Give and take? Sungguh Firyad masih tidak mampu menghadam.

MILIK TUAN DIKTATOR

Kisah cinta di antara dua jiwa. Kalau dulu, begitu payah dia hendak dapatkan hati milik Haura Qayreena. Namun bila Allah S.W.T sendiri dah balikkan hati seseorang, daripada benci boleh menjadi suka. Sekelip mata, lelaki yang ditolak mentah-mentah itu dululah yang kembali dikejar oleh Qayreena.

Mungkin dulu Qayreena melihat Luqaz Ibrahim hanya sekadar lelaki yang berasal daripada kampung. Sementelah sepuluh tahun hampir berlalu, masih sama lagikah pesepsinya terhadap lelaki itu?

Dr. Luqaz Ibrahim. Tugas lelaki itu bukan sekadar merawat pesakit. Bahkan, Luqaz perlu juga merawat hati Qayreena yang ‘terkesan’ teruk dengan perubahan lelaki itu.

I boleh terima kewujudan you dalam hidup I untuk kali kedua. Tapi, you kena ikut cara I. Hanya ikut cakap I dan I tak sukakan bantahan. – Luqaz Ibrahim

Qayreena rasa terhenyak. Fikir dia, begitu senang hendak menawan hati lelaki yang pernah gilakan dia suatu ketika dahulu. Hanya disebabkan satu penolakan, Luqaz berubah menjadi seorang lelaki diktator.

Bila I kata I nak you, you kena bersiap-sedia. Sebab Luqaz Ibrahim yang penyabar dah lama tak ada. – Luqaz Ibrahim

Saya akan buat awak jatuh cinta lagi, Qaz. – Haura Qayreena

Itu nekad Qayreena. Diri dia, jiwa dia.. adalah milik tuan diktator. Selagi ‘title’ itu masih dia sandang, dia takkan pernah jemu untuk melembutkan hati sejuk beku milik Luqaz. Doanya agar hati Luqaz masih tetap sama seperti dulu. Mencintai dia sepenuh hati.
ATTENTION: Segala update, teaser dan novel2 Hana mmg Hana xup di blog dh. Sebab ada kes plagiarism. Jadi kalau nk bce karya Hana dan ikuti perkembangan Hana, blh ke group Fb Hana. Search 'Hana Efryna's Novel & Cerpen'. Pengikut dalam tu lebih kurg 4.6k.

HARGA:No comments:

Post a Comment